14:18 17.08.2018

Експертний інститут відмовляється залучати іноземців для експертизи підпису Саакашвілі у справі про позбавлення його громадянства України

2 хв читати
Експертний інститут відмовляється залучати іноземців для експертизи підпису Саакашвілі у справі про позбавлення його громадянства України

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз відмовляється залучати іноземних фахівців для проведення експертизи підпису екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства України, на підставі якого було прийнято рішення про позбавлення його громадянства, повідомив адвокат політика Руслан Чорнолуцький.

"Такою відмовою експертна установа фактично визнало, що підпис Саакашвілі було підроблено, і в зв'язку з цим експертна установа не зацікавлено в проведенні об'єктивної експертизи. Це в свою чергу вказує на те, що справа Михайла Саакашвілі перебуває під контролем Банкової", - зазначив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Р.Чорнолуцький зазначив, що серед зарубіжних партнерів КНДІСЕ інститут судових експертиз Нідерландів, Національна поліція Нідерландів і Рада безпеки Нідерландів, а саме про залучення експертів з цієї країни клопотала сторона М.Саакашвілі.

Як повідомлялося, 22 червня Касаційний адміністративний суд Верховного Суду призначив проведення почеркознавчої експертизи підпису лідера "Руху нових сил", екс-президента Грузії М.Саакашвілі на заяві, яку він подавав при отриманні громадянства України.

На засіданні в п'ятницю суд задовольнив клопотання адвокатів М.Саакашвілі від 11 травня, в якому вони просили призначити експертизу підпису екс-президента Грузії на заяві 2015 року, що стало підставою для позбавлення екс-президента Грузії громадянства України указом президента Петра Порошенка влітку 2017 року і яке М.Саакашвілі та його представники вважають сфальсифікованими.

Адвокати стверджують, що ця заява є підробленою, оскільки у поданому в 2015 році документі М.Саакашвілі повідомляв про відкриті щодо нього в Грузії кримінальні справи, а заяві, що є в матеріалах міграційного справи цих відомостей немає.

Верховний Суд призначив проведення почеркознавчої експертизи в Київському інституті судових експертиз та рекомендував залучити до цієї процедури міжнародного експерта.

Адвокат Р.Чорнолуцький наголосив, що сторона М.Саакашвілі наполягає на обов'язковій участі міжнародного експерта з Нідерландів і вважає, що інститут судових експертиз має врахувати рекомендації, що містяться в рішенні суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА