16:09 17.08.2018

В Одеській області відбулися випробування української крилатої ракети - РНБО

2 хв читати
В Одеській області відбулися випробування української крилатої ракети - РНБО

На півдні Одеської області відбувся черговий етап випробувань української крилатої ракети, яка повністю виконала заплановану програму, що здатна забезпечити оборону Чорноморського та Азовського узбережжя України, повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

"Сьогодні під час важливого етапу льотних випробувань крилата ракета українського виробництва повністю виконала заплановану програму", - сказав секретар РНБО Олександр Турчинов, який був присутній на запусках.

Він додав, що ракета точно вразила морську ціль на відстані 100 км.

Секретар РНБО наголосив, що ракети цього класу - це потужна високоточна зброя, "здатна знищувати будь-які морські і наземні цілі".

"Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 км, за необхідності, навіть у портах їх базування", - наголосив він.

За словами О.Турчинова, за допомогою крилатих ракет також можуть бути знищені військові та інфраструктурні об'єкти, зокрема, "стратегічні мости і поромні переправи в разі їх використання ворогом для агресії проти нашої держави".

Як повідомлялося, 25 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко наголосив, що наразі окреслено завдання, зокрема щодо розробки крилатих ракет.

14 серпня О.Турчинов ознайомився з новими розробками і технологією виготовлення сучасної ракетної зброї на Державному київському конструкторському бюро "Луч", а також обговорив завдання із реалізації Національної ракетної програми.

Під час візиту на КБ "Луч" секретар РНБО оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового українського ракетного комплексу "Вільха", а також нової української крилатої ракети "Нептун".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА