18:27 17.08.2018

"Найбідніший у світі президент" відмовився ще й від пенсії сенатора

1 хв читати

 Колишній президент Уругваю Хосе Мухіка, якого називають "найбіднішим президентом у світі" за скромний спосіб життя, заявив, що не хоче отримувати пенсію сенатора.

Х.Мухіка працював у сенаті країни з 2015 року, перейшовши на цю посаду після завершення терміну повноважень на посаді президента. У вівторок він залишив посаду сенатора, повідомляє BBC.

Колишній президент міг би залишатися в сенаторському кріслі аж до 2020 року, але не зробив цього, написавши в листі з проханням про вихід на пенсію, що "втомився після довгої подорожі".

"Незважаючи на це, доки мій розум іще працює, я не можу відмовитися від солідарності та ідейної боротьби", - йдеться в листі Х.Мухіки на ім'я глави сенату Лусії Тополанські - його дружини. 73-річна Л.Тополанські також є віце-президентом країни.

Х.Мухіка, якому зараз 83 роки, близько 14 років провів у військових в'язницях. Він відомий завдяки своєму скромному способу життя. Протягом президентського терміну (1 березня 2010 року - 1 березня 2015 року) і після цього він разом із дружиною жив на своїй родинній фермі неподалік столиці країни Монтевідео.

Х.Мухіка віддавав на благодійність майже всю президентську зарплату, а його єдиною власністю, не враховуючи ферми, був автомобіль Volkswagen Beetle 1987 року випуску. В 2014 році йому запропонували продати машину за $1 млн, але він відмовився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА