07:36 18.08.2018

У Донецькій області здалася найманка НВФ

2 хв читати
У Донецькій області здалася найманка НВФ

У рамках програми "На тебе чекають вдома", правоохоронцям здалася найманка, яка служила в лавах незаконних збройних формувань помічником кухаря, повідомили в Нацполіції в Донецькій області.

"30-річна мешканка Українська півроку прослужила в лавах бойовиків. Побачивши життя терористичної "республіки" зсередини, жінка покинула військову частину і днями скористалася передбаченим законом шансом звільнитися від відповідальності", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

В інформації уточнюється, що безробітна жінка повірила чуткам про гарну оплату на службі у бойовиків і в листопаді 2014 вирушила до окупованого Донецька. Вона подала документи, і вже через кілька хвилин після цього їй видали форму військового зразка і призначили помічником кухаря.

До травня 2015 жінка-військовослужбовець готувала їжу для бойовиків. Замість обіцяної зарплати за роботу на харчоблоці найманка лише кілька разів отримувала продукти харчування. "Саме це, а також відсутність дисципліни у військовій частині, погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її залишити місце дислокації", - сказано в повідомленні.

Повернувшись додому в Українськ, жінка вела прихований спосіб життя і нікому не розповідала про своє минуле. Побачивши в новинах інформацію про закон, який гарантує учасникам НВФ, які не скоювали тяжких злочинів, шанс звільнитися від покарання, жінка добровільно звернулася до правоохоронців.

У поліції нагадали, що відповідно до ч.6 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю, пошкоджено об'єкт інфраструктури

Росіяни за добу здійснили 29 ракетних і 67 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА