14:14 18.08.2018

Госпіталізовано 10 дітей після ДТП з українським автобусом в Польщі

2 хв читати
Госпіталізовано 10 дітей після ДТП з українським автобусом в Польщі

У ДТП з українським автобусом, що сталася ввечері 17 серпня поблизу Перемишля (Польща), жертв серед дітей немає, проте 10 дітей потрапили до лікарні, повідомляє польський портал RMF24.

"Серед жертв аварії немає дітей", – йдеться в повідомленні в суботу.

За інформацією заступника прокурора округу Перемишля Беати Стажецької-Скжипець, водія автобуса затримано, йому буде пред'явлено звинувачення. Також буде ухвалено рішення щодо обрання йому запобіжного заходу. Місцева прокуратура має намір у неділю розпочати розслідування. Наразі місце аварії автобуса оточене для захисту слідів і доказів. Автобус уже піднято.

Як пише RMF24, експерт у сфері дорожнього руху стверджує, що водій значно перевищив швидкість.

За даними воєводського кризового центру, станом на 10.00 в суботу в лікарнях перебувало 37 людей, зокрема 10 дітей. Інших розмітили в одному з готелів Перемишля, де їм надають психологічну допомогу.

Український консул вже у Перемишлі. Крім того, прибув автобус, на якому українці зможуть повернутися додому, коли поліція дозволить їм залишити територію Польщі.

Як повідомляли польські ЗМІ, в Підкарпатському воєводстві Польщі ввечері в п'ятницю зірвався з укосу дороги і перекинувся автобус з 54 українцями: троє людей загинули, 18 дістали поранення, зокрема 9 – серйозні. Автобус перевозив туристів зі Львова до Відня.

51 людину доставили до лікарень. Серед пасажирів були і діти. За повідомленням порталу Fakt24, в автобусі перебувало 11 дітей.

Сайт Nowiny24.pl повідомляв, що серед постраждалих 11 осіб – у важкому стані, 26 – з травмами, що не загрожують життю у разі транспортування.

Офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що, за інформацією місцевої поліції, внаслідок ДТП є загиблі і постраждалі громадяни України.

"Консул України терміново виїхав до Перемишля у зв'язку з ДТП, що сталася там 17 серпня близько 23:00 за місцевим часом", – додав він.

Представник МЗС також зазначив, що постраждалі госпіталізовані в лікарні міст Перемишль і Санок, інші громадяни розміщені в місцевих школах і хостелах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА