19:04 18.08.2018

Українця, який їхав до Москви, побили російські прикордонники, Держприкордонслужба вимагає пояснень від відомства в РФ

2 хв читати
Українця, який їхав до Москви, побили російські прикордонники, Держприкордонслужба вимагає пояснень від відомства в РФ

Громадянин України, який напередодні вирушив у РФ на поїзді "Кривий Ріг - Москва", в пункті пропуску "Долбіно" (Білгородська обл., РФ) був побитий, імовірно, російськими прикордонниками і в суботу змушений повернутися до Харкова.

Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, за словами громадянина України, 1977 року народження, під час проходження прикордонного контролю в російському пункті пропуску "Долбіно" він надав для перевірки всі необхідні для перетину кордону документи, але російський прикордонний наряд відмовився пропускати його через кордон. На прохання пояснити причину відмови в перетині кордону відповіді ніхто не надав, а два російських прикордонники і одна людина в цивільному силою вивели українця з вагона поїзда.

"Під час висадки правоохоронці РФ безпідставно застосовували до чоловіка заходи фізичного впливу, внаслідок яких він отримав тілесні ушкодження. Також, щоб приховати факт побиття чоловіка, російські прикордонники видалили всі відеофайли з його мобільного телефону, на який він фіксував їхні незаконні дії", - сказано в повідомленні прикордонного відомства.

У суботу вранці потягом сполученням "Москва - Харків" українець прибув в пункт контролю "Харків-пасажирський". Українські прикордонники викликали йому медиків, і лікарі надали першу медичну допомогу потерпілому.

Співробітники Держприкордонслужби направили в Холодногорський відділ Національної поліції в Харківській області повідомлення для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Крім того, Держприкордонслужба направила лист прикордонному відомству Російської Федерації з вимогою надати інформацію щодо обставин затримання та повернення громадянина України, а також дати оцінку діям російських прикордонників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА