20:08 18.08.2018

У центрі Києва відбувається репетиція військового параду до Дня Незалежності України

2 хв читати
У центрі Києва відбувається репетиція військового параду до Дня Незалежності України

У центрі Києва в суботу ввечері відбувається репетиція військового параду з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та 100-ї річниці відродження Української Державності.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", репетиція проходить за участю міністра оборони України Степана Полторака і всіх 24-х парадних військових розрахунків, в тому числі, окремого розрахунку жінок-військовослужбовців Збройних сил України, які вперше візьмуть участь в параді в складі окремої "коробочки".

С.Полторак вітає кожен розрахунок фразою "Слава Україні!", У відповідь звучить "Героям Слава!" замість використовуваного в українській армії раніше радянського привітання "Добрий день, товариші!" - "Здоров'я бажаємо!".

У частині заходу, в якій парад від міністра приймає президент України - верховний головнокомандувач, була озвучена частина виступу глави держави від його імені, після чого оголосили хвилину мовчання за загиблими.

Більшість центральних вулиць столиці, зокрема Хрещатик, Велика Васильківська, Михайлівська, Бессарабська площа, Європейська, Майдан Незалежності, - перекриті.

Як повідомлялося, в параді з нагоди Дня Незалежності цього року візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки, в тому числі будуть продемонстровані нові зразки озброєння і техніки, які вже прийняті на озброєння і ті, які проходять державні випробування.

Присутність на параді в Києві 24 серпня раніше підтвердили представники 15 країн-партнерів України, велика частина з яких - з країн-членів НАТО, а також радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА