07:27 19.08.2018

Зниклий танкер з грузино-російським екіпажем вже п'яту добу не можуть знайти в Гвінейській затоці

2 хв читати
Зниклий танкер з грузино-російським екіпажем вже п'яту добу не можуть знайти в Гвінейській затоці

Пошуки зниклого п'ять днів тому біля берегів західної Африки, в районі Гвінейської затоки нафтового танкера Pantelena IMO 9321469, в екіпажі якого 17 громадян Грузії і два громадянина Росії, поки не дали ніякого результату.

"Пошукова операція інтенсивно продовжується. Досі ми не отримали будь-якої інформації стосовно місцезнаходження судна і причини його зникнення. Жодна з версій не виключається, в тому числі і версія нападу піратів", - повідомив в суботу журналістам заступник директора консульського департаменту МЗС Грузії Володимир Константініді.

За його словами, також могло статися несанкціоноване затримання, оскільки танкер перевозив дизельне паливо.

"Тема, пов'язана з транспортуванням вантажів такого типу, доволі сенситивна для цього регіону", - зазначив він.

З'ясувати будь-які обставини намагається і Агентство морського транспорту при Мінекономіки Грузії. Влада країни співпрацює і з панамської організацією - безпосереднім власником танкера, а також грецькою компанією Lotus Shipping, яка найняла його.

За інформацією МЗС Грузії, до пошуку танкера підключені військово-морські сили регіону і Центр із забезпечення безпеки торгового судноплавства Великої Британії (UKMTO).

Як йдеться в поширеній в суботу заяві Lotus Shipping 14 серпня 2018 корабель знаходився в Габоні (Західна Африка) в 31 кілометрі від порту Лібревіль і зв'язок з ним обірвався після другої години ночі.

"Ми, представники компанії Lotus Shipping, робимо все, щоб прояснити ситуацію, так як безпека екіпажу, який перебуває на борту судна, для нас головний пріоритет", - наголошується в заяві.

При цьому компанія просить представників медіа враховувати стан членів сімей осіб, що перебувають в танкері,  і в цей важкий період не поширювати інформацію, щодо імен і прізвищ моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА