07:36 20.08.2018

Радник Трампа виступив за кібератаки у відповідь на втручання у вибори

2 хв читати
Радник Трампа виступив за кібератаки у відповідь на втручання у вибори

Радник президента США Джон Болтон заявив, що операції з кібератак є важливими, і виступив за відповідні хакерські атаки, в разі втручання у вибори. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ABC на програмі This Week.

"Якщо ти завжди знаходишся в захисті, то ти не зможеш створювати структури стримуючих факторів, це те, що ми робимо", - зауважив радник.

Ведуча згадала, що на початку серпня директор Агентства національної безпеки Пол Накасоне в Білому домі запропонував дати йому право здійснювати кібероперації у відповідь на втручання у вибори. Вона запитала, що саме він буде робити.

Болтон сказав, що це секретна інформація. Він зазначив, що в його завдання входить упевнитися, що США використовують "всі ресурси", щоб захистити не тільки виборчий процес, а й усунути всі інші "уразливості" в системі, а саме в уряді і приватному секторі.

Болтон підкреслив, що подібні заходи дуже важливі, тому американська сторона не хоче війни в кіберпросторі. "І щоб зробити це, необхідно створити структури стримування, щоб наші противники, які проводять проти нас кібероперації або хто планує їх здійснити, розуміли, що вони заплатять високу ціну", - заявив Болтон.

На початку серпня газета The Wall Street Journal повідомила, що адміністрація американського президента Дональда Трампа запропонувала американському лідерові низку додаткових заходів для протидії хакерам, які пов'язані з Росією, Китаєм, Іраном і КНДР. Про які саме заходи йдеться, не уточнюється. За даними газети, найбільш активно переконують їх прийняти Державний департамент, Пентагон і Міністерство фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА