11:34 20.08.2018

Міністр юстиції Бельгії відзначає підвищення активності ультраправих сил у країні

2 хв читати
Міністр юстиції Бельгії відзначає підвищення активності ультраправих сил у країні

Осередки ультраправих об'єднань у великих містах і в сільській місцевості в Бельгії посилили свою активність, і атаки з боку крайніх правих сил не виключені, заявив міністр юстиції Бельгії Кун Генс.

"Не можна виключати нападу в Бельгії, сплановані правими радикалізовними екстремістами", - наводить у понеділок слова міністра франкомовний сайт Sudinfo.be.

На думку К.Генса, теракти радикальних ісламістів в Парижі і в Брюсселі, а також міграційна криза грають на руку крайнім правим силам.

Після нападів на редакцію французького тижневика "Шарлі Ебдо", терактів у Парижі і Брюсселі іслам загалом став об'єктом уваги правих сил в Європі, і зокрема, в Бельгії. Відзначено факти вираження ненависті в соціальних мережах, заподіяння шкоди мечетям, образи мусульман і навіть акти насильства.

"Держбезпека вважає, що в нашій країні кілька десятків крайніх правих активістів, готових, на основі їхньої ідеології, до насильницьких дій і до правопорушень", - заявив К.Генс.

"У таких містах, як Антверпен, Брюссель, Шарлеруа, Гент і Мехелен, спостерігається значна присутність вкрай правих активістів. Є їхні осередки і в сільських районах Західної і Східної Фландрії, в провінціях Лімбург, Льєж і Люксембург", - повідомив міністр.

За його словами, як правило, активність ультраправих наразі обмежується переважно "мирними маніфестаціями або висловленням ненависті в соціальних мережах". Але були також інциденти з підпалами центрів із прийому біженців і мечетей.

За даними Sudinfo.be, організація Колектив проти ісламофобії в Бельгії отримує на рік від 80 до 100 повідомлень про такі інциденти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА