15:10 20.08.2018

Слідство окремо надасть оцінку діям охоронця, який відкривав двері до Харківської міськради за інциденту зі стріляниною

3 хв читати
Слідство окремо надасть оцінку діям охоронця, який відкривав двері до Харківської міськради за інциденту зі стріляниною

Охоронець Харківської міськради мав викликати поліцію, коли почув стрілянину на вулиці, а не відкривати двері до будівлі мерії, вважає начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Олег Бех.

"Дуже багато запитань до охоронця, який з якоїсь причини відкрив двері міської ради, що в подальшому призвело до таких подій. Тому слідчі окремо нададуть оцінку цьому питанню", - сказав О.Бех на брифінгу в понеділок.

Він повідомив, що з огляду на нічний інцидент із стріляниною біля мерії до поліції надійшли два виклики з проміжком у 5 хвилин.

"Уночі о 00:37 надійшло повідомлення до диспетчерської служби "102" про те, що невідомий чоловік стріляє в бік правоохоронця та заходить до міської ради. Через 5 хвилин надійшло ще одне повідомлення про те, що невідомий скоїв постріли в автомобіль Scoda, унаслідок чого було пошкоджено заднє крило транспортного засобу, а також автомобільний скат. Встановлено, що в автомобілі перебували дві дорослі людини та маленька дитина", - розповів О.Бех.

Він уточнив, що люди в автомобілі не були знайомі зі стрілком - просто випадкові свідки. Нападник помітив машину, коли вона зупинилася на червоний сигнал світлофора на перехресті перед будівлею міськради, став кричати, щоб вона негайно виїхала, і відкрив стрілянину по ній.

Поліцейські, що приїхали на виклик, побачили зброю, стріляні гільзи та пошкоджені двері міськради, на проході лежав важко поранений охоронець. На першому поверсі в мерії перебував чоловік зі зброєю в руках. Патрульний наказав йому скласти зброю та вийти з приміщення, але той у відповідь відкрив стрілянину та смертельно поранив поліцейського. Той, хто стріляв, спробував втекти в бік площі Конституції, але його поранив інший поліцейський.

Як встановили правоохоронці, на момент нічного інциденту в міськраді перебували три охоронці. Було встановлено, що вони почули, як їм здалося, вибухи петард і вирішили подивитися, хто це робить. Не погодивши дії зі старшим зміни, двоє охоронців відкрили двері міськради та побачили чоловіка, який направив на них зброю. Він вистрілив і поранив одного охоронця. Інший після цього повідомив про те, що відбувається старшому зміни, і вони обидва зникли у дворі міськради. Судячи з відео з камер спостереження, той, хто стріляв, у пошуках цих людей зайшов до міськради, обійшов перший і другий поверхи, а коли спустився - побачив поліцейських.

За фактом стрілянини відкрито три кримінальні провадження: за епізодом із нападу на охоронців за ч. 15 ст. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб), за епізодом із стріляниною по людях, що їхали в автомобілі за ч. 15 ст. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб) і за епізодом із вбивства патрульного поліцейського за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради і ранив охоронця, а потім й одного з поліцейських, що приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації Лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як важкий.

Поліцейські з табельної зброї ранили стрільця. Внаслідок отриманих поранень він помер.

Слідство впевнене, що нападник був один, спільників у нього не було.

На місці події знайдено два стартових пістолети, перероблені під бойові, і 26 гільз. Попередньо встановлено, що патрони не бойові, а зроблені кустарним способом.

Висунуто низку версій події: вбивство з хуліганських спонукань, вбивство з особистої неприязні до міськради, керівництва міськради та охоронної структури, вбивство з бажання привернути увагу до своєї персони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА