15:45 20.08.2018

У справі про смертельну ДТП за участю головного архітектора Харкова розглядають три версії

2 хв читати

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех підтвердив, що одним із учасників ДТП, що сталася в неділю вдень на 35 км автошляху Харків-Вовчанськ і внаслідок якої загинули три людини, був головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

"Підтверджую, що саме головний архітектор був за кермом Lexus'а", - сказав О.Бех на брифінгу в понеділок.

За словами заступника начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергія Чижа, правоохоронці, які виїхали на місце аварії встановили, що Lexus рухався головною дорогою, коли з другорядної дороги виїхав автомобіль ВАЗ, унаслідок чого сталося зіткнення.

С.Чиж також повідомив, що слідство розглядає три версії. "Перша - порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля ВАЗ, що спричинило тяжкі наслідки. Друга версія - порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля Lexus. Третя версія - порушення обома водіями правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки", - сказав він.

О.Бех наголосив, що наразі підозрюваних у справі немає. "Доки не будуть проведені необхідні експертизи, не буде вивчено рух і швидкість транспортних засобів, слідчі підозри не оголосять", - сказав він.

Як повідомлялося, в неділю вдень унаслідок зіткнення автомобілів ВАЗ і Lexus на автошляху Харків-Вовчанськ поблизу с.Піщане, чоловік і жінка загинули на місці, ще одна жінка померла в кареті швидкої допомоги. Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб) КК України.

За інформацією UA: Харків, за кермом Lexus'а був головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. У червні 2017года Генпрокуратура вручила С. Чечельницькому підозру в справі про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (т.зв. кооперативна схема). Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Ірина Литвинова задовольнила клопотання слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури Романа Зубчука і відсторонила С. Чечельницького з посади. Потім його було звільнено і призначено радником міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

12 березня 2018 року прес-служба Генпрокуратури України повідомила, що в обвинувальний акт стосовно екс-заступниці міського голови Харкова Тетяна Овінникової, головного архітектора міста Сергія Чечельницького та його заступника Сергія Калоші, а також трьох засновників т.зв. житлово-будівельних кооперативів (Власти Дударенко, Костянтина і Олени Босенків), підозрюваних у виділенні землі за т.зв. кооперативної схемою в 2008-2014 рр., направлено до суду.

У травні 2018 року С. Чечельницький подав декларацію як кандидат на посаду заступника директора департаменту - начальника управління містобудування та архітектури, головного архітектора Харкова, а незабаром після цього - знову призначений на цю посаду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА