15:56 20.08.2018

Суд продовжив цілодобовий домашній арешт голови району Харкова, підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації

2 хв читати

Червонозаводський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури та продовжив запобіжний захід голові Новобаварського району міста Тетяні Цибульник, підозрюваній у тому, що вона не внесла до декларації коштовності вартістю понад 600 тис. грн.

"Суд продовжив запобіжний захід до 19 жовтня", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 21 червня слідчі прокуратури Харківської області повідомили про підозру в декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) голові адміністрації Новобаварського району Харкова Т.Цибульник.

"За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Зазначені цінності було вилучено під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження. Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний зазначити в декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Водночас у декларації голови адміністрації ні за 2016-й, ні за 2017 рік даних про ювелірні вироби на зазначену суму немає", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура звернулася до суду з клопотаннями стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення глави адміністрації від виконання службових обов'язків на час проведення слідства.

22 червня Т.Цибульник заявила журналістам, що не володіє такими дорогими прикрасами і вважає оголошену їй підозру спробою дискредитувати міського голову Геннадія Кернеса і членів його команди.

27 червня прокуратура відкликала обидва клопотання, пославшись на те, що Харківська міськрада не відповіла на запит слідчого, направлений 19 червня.

20 липня Червонозаводський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури й обрав запобіжній захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 21 серпня.

Водночас суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про відсторонення Т.Цибульник на час слідства від виконання службових обов'язків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА