18:36 20.08.2018

За підозрою в нападі на Гандзюк затримано п'ятьох осіб

3 хв читати
За підозрою в нападі на Гандзюк затримано п'ятьох осіб

У неділю, 19 серпня, в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян, підозрюваних в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство радниці міського голови Херсона Катерину Гандзюк. Отже, загалом за цією справою затримано п'ятьох осіб.

"Наразі стосовно п'ятьох чоловіків проводиться кримінальне розслідування. Матеріали про обрання запобіжного заходу щодо затриманих направлять до суду", - наводить слова глави Нацполіції України Сергія Князєва прес-служба відомства в понеділок увечері.

Він додав, що більшість затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

"Якщо громадянин, незважаючи на його героїчні вчинки в минулому, скоїв правопорушення, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності на рівних правах", - наголосив С.Князєв.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували її в "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на "замах на вбивство з особливою жорстокістю". Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, де постраждала перебуває.

3 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк, а 6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новиков, 1978 р. н., уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка" та за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного зі злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб". Херсонський міський суд 6 серпня обрав М.Новикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

7 серпня глава Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі. 8 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що встановлено місце, де було придбано кислоту, яку використовували під час нападу, встановлено й допитано чоловіка, котрий реалізував кислоту, є якісне фото зображення людини, яка придбала речовину, - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв".

Двоє журналістів, котрі проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований згодом Н.Новиков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк – він перебував на морі з друзями та знайомими.

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ; про наміри передати розслідування генпрокурор Юрій Луценко повідомив іще 3 серпня. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., вчиненого на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

17 серпня директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що співробітники поліції та СБУ затримали двох чоловіків, підозрюваних в організації та співучасті в замаху на К.Гандзюк. За його словами, серед затриманих - "громадян Г., якого Нацполіція раніше оголосила в розшук, як зафіксована на відео з камер спостереження особа, котра купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту)". Наразі з ним проводяться слідчі дії.

"Щодо іншого учасника слідчі також з’ясовують його роль у вчиненні кримінального правопорушення", - додав А.Шевченко.

Як повідомило 20 серпня з посиланням на власні джерела інтернет-видання "Українська правда", другим підозрюваним є Віктор Горбунов 1991 року народження.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА