18:49 20.08.2018

Адвокати підозрюваного в побитт Найєма Саїтова просять про проведення підзахисному судово-психіатричної експертизи

3 хв читати

Адвокати Магомеда-Аміна Саїтова, який підозрюється в побитті народного депутата Мустафи Найєма і переховується в Азербайджані, направили до суду клопотання про призначення своєму підзахисному судово-психіатричної експертизи, але суд повернув це клопотання для усунення недоліків, повідомив адвокат нардепа Масі Найєм.

"Суд повернув клопотання сторони захисту про призначення судово-психіатричної експертизи Саїтова Магомеда-Аміна (підозрюваний, який утік до Азербайджану) й дав термін для усунення недоліків. Наскільки я зрозумів, сторона захисту хоче цієї експертизою обґрунтувати, чому саме нападник завдав тілесних ушкоджень. Тобто, за логікою адвоката підозрюваного, Мустафа сказав щось таке, на що підозрюваний реагує неадекватно", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він припустив, що сторона захисту Магомеда-Аміна Саїтова маніпулюватиме питанням релігії та/або образ близьких і рідних підозрюваного.

Як повідомлялося, 30 квітня в центрі Києва в результаті конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "людей четверо-п'ятеро".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича 1996 року народження та Умала Тімербілатова Руслановича 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів залишити Україну й полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) суд обрав громадянину РФ Умалу Тімербулатову Руслановичу 1996 року народження і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу 1999 року народження (непрацюючий).

Того самого дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова 1989 року народження - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід стосовно нього не обирався.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлено найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, який раніше був оголошений у розшук і затриманий у Баку (Азербайджан).

Наприкінці липня суд відмовив в арешті підозрюваного в Азербайджані.

26 липня Шевченківський районний суд м. Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання підозрюваному у справі про побиття нардепа Умолту Темербулатову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА