19:34 20.08.2018

Родині загиблого в Харкові патрульного буде виплачено компенсацію в 1,3 млн грн

2 хв читати

Родині патрульного поліцейського Дмитра Кірієнка, який загинув унаслідок стрілянини в ніч на 20 серпня біля Харківської міськради, буде виплачено компенсацію в сумі 1,3 млн грн, повідомив член колегії МВС України, нардеп із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Родині загиблого патрульного Дмитра Кірієнка МВС буде виплачено компенсацію в сумі 1 млн 321 тис. 500 грн. Стільки передбачає закон у разі загибелі поліцейського, вірного своїй присязі. Але ці гроші не повернуть півторарічній доньці її батька", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради й поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як украй важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили зловмисника. Внаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив, що влада Харкова візьме на себе організацію похорону патрульного поліцейського Д.Кирієнка. "Також його сім'я отримає від міста матеріальну допомогу розміром 100 тис. грн", - написав Г.Кернес на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА