07:12 21.08.2018

Марина Порошенко в Хорватії презентувала проект "Книга Миру"

2 хв читати
Марина Порошенко в Хорватії презентувала проект "Книга Миру"

Дружина президента України Марина Порошенко в Хорватії презентувала проект "Книга Миру" і зустрілася з українськими військовими, які проходять реабілітацію в м.Спліт, повідомила прес-служба адміністрації президента України.

"У рамках робочого візиту до Республіки Хорватія дружина президента Марина Порошенко зустрілася з дітьми з української громади. Разом вони створили і заповнили нові сторінки національного проекту "Книга Миру", - йдеться в повідомленні на сайті глави держави в понеділок увечері.

Представляючи альбом, в якому українські діти залишають свої сімейні фотографії і пишуть побажання Україні про мирне життя, М.Порошенко зазначила, що "вже більше чотирьох років наша рідна держава змушена захищати цілісність своїх кордонів. І мужні українські воїни роблять усе, щоб повернути мир на рідну землю - заради майбутнього українських дітей".

До "Книги Миру" вже приєдналися 24 регіони України, а також представники діаспор з США, Канади, Туреччини, Португалії та Іспанії. 23 серпня, в День Державного Прапора України, в Києві відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

На зустрічі також були присутні українські військовослужбовці з Тернопільської області, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, а зараз проходять реабілітацію в місті Спліт.

Цього року вони стали першими, хто відвідав Хорватію завдяки програмі, заснованої Фондом Порошенко у співпраці з Почесним консулом України в Хорватії Івіцею Піричем. Наступна група українських захисників прибуде в м.Спліт у вересні.

"Дружина президента привітала українських захисників і подякувала їм за героїзм, мужність і любов до України, а також побажала найскорішого одужання і повернення до рідного дому", - відзначили в прес-служби глави держави.

Як повідомлялося, 20 серпня в хорватському місті Спліт відкрилося почесне консульство України в цій країні.

"Офіс консульства відкрила дружина президента України, пані Марина Порошенко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, прем'єр Хорватії Андрій Пленкович. Також на відкритті були присутні міністр оборони Хорватії, генерал-майор хорватської армії Дамір Крстичевич, віце-прем'єр і міністр закордонних і європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич, міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божинович, мер м.Спліт Андро Крстулович-Опара", - написав на своїй сторінці в Facebook почесний консул України в Хорватії, президент ФК "Арсенал-Київ" Івиця Пірич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА