07:54 21.08.2018

У США поновилося засідання присяжних у справі Манафорта

2 хв читати
У США поновилося засідання присяжних у справі Манафорта

У США в понеділок після перерви на вихідні відновилося засідання колегії присяжних у справі про фінансові махінації стосовно колишнього керівника передвиборного штабу президента США Пола Манафорта, повідомляє агентство "Ассошіейтед прес".

Засідання триває третій день.

Суддя Томас Селбі Елліс III, який веде справу П.Манафорта, в понеділок перед засіданням присяжних двічі проводив нараду з адвокатами П.Манафорта, відзначає агентство "Блумберг". Обидві розмови відбувалися в присутності П.Манафорта, їхній зміст не розкривається. Суддя пообіцяв оприлюднити стенограми розмов з адвокатами після завершення процесу.

У п'ятницю суддя повідомив про погрози, які надходили на його адресу. Він заявив, що побоюється за безпеку членів колегії присяжних і заборонив розголошувати їх особистості. Крім того, суддя повідомив, що сам, через погрози, знаходиться під захистом служби маршалів США.

Відносно П.Манафорта порушено дві справи, які розглядаються в федеральному окружному суді Олександрії (штат Вірджинія) і в окружному суді столичного округу Колумбія.

Американські ЗМІ відзначають, що справа П.Манафорта має велике значення, так як це перший випадок, коли хтось із фігурантів розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо передбачуваного російського втручання у вибори в США 2016 роки опинилася в суді. При цьому сама справа не має ніякого відношення до так званого "Рашагейту".

П.Манафорта, зокрема, обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму понад $ 30 млн в період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича, які він нібито відмивав через офшори. Сторона обвинувачення наполягає на тому, що в 2006 році прибутки П.Манафорта становили мільйони доларів, які він отримував від уряду України і українських олігархів. Гроші були спрямовані П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того, як екс-глава України в 2014 році покинув країну, статки П.Манафорта різко впали, відзначала британська газета "Гардіан".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА