08:00 21.08.2018

У Львові затримали поліцейського, який "кришував" групу кишенькових злодіїв на залізничному вокзалі

2 хв читати
У Львові затримали поліцейського, який "кришував" групу кишенькових злодіїв на залізничному вокзалі

Співробітника поліції, який кришував злочинну діяльність групи кишенькових злодійок із Закарпаття на залізничному вокзалі Львова, затримали сьогодні співробітники департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції і прокуратури, зазначено в повідомленні департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Капітана з Залізничного відділу поліції затримали в рамках розслідування, відкритого за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) після отримання чергового відкату від групи кишенькових злодійок з Закарпатської області, які орудували на залізничному вокзалі Львова. У поліцейського вилучили 5 тисяч грн, 500 євро та 50 доларів США.

Поліцейський регулярно отримував грошову винагороду - 50% від вкраденого членами групи - жінками ромської національності 18-38 років з райцентру Берегово (Закарпатська обл.). Вони орендували у Львові квартиру і займалися крадіжками на вокзалі. Жінок також затримали в порядку ст.208 КПК України, йдеться в повідомленні.

У разі звернення потерпілих, поліцейський переконував їх не писати заяви про крадіжки, а в окремих випадках через кілька днів потерпілим повертали вкрадені речі.

За санкцією суду проведено обшуки на квартирі, яку орендували підозрювані - виявлені гроші в різній валюті.

Крім того, обшуки пройшли в адмінбудівлі Залізничного відділу поліції і в приміщенні відділу превентивної діяльності Залізничного відділу поліції.

Наразі поліцейському готують оголошення підозри у ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди), ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), а затриманим жінкам - у ч.2 ст.185 КК України ( крадіжка) і ч.3 ст.369 КК України (пропозиція і дача неправомірної вигоди посадовій особі).

Як повідомлялося, більше року в центрі Львова і на залізничному вокзалі жінки ромської національності обкрадали жителів Львова і туристів. Львів'яни неодноразово скаржилися на злодійок і бездіяльність поліції.

У липні минулого року згоріло тимчасове поселення кочових ромів біля Львова, а в кінці червня поточного року близько десятка підлітків напали на циганський табір і вбили одного з його мешканців.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, затримано 7 підозрюваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА