13:10 21.08.2018

Версії про напад на Харківську міськраду через неприязнь до міської влади або охоронного агентства не підтверджуються

3 хв читати

 Версії про те, що харків'янин Олександр Поярков влаштував стрілянину біля міської ради Харкова та в будівлі мерії в ніч на 20 серпня на ґрунті неприязні до міської влади або до охоронного агентства, не підтверджуються, заявив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Ці версії не підтверджуються", - сказав О.Бех на брифінгу у вівторок у Харкові.

Згідно з основною версією слідства, О.Поярков убив свою дружину, після чого пішов до міськради, взявши з собою зброю, заховану під одягом.

"Він після скоєння злочину стосовно своєї дружини вийшов із дому і... пішов до міськради. Напевно, умисел виник раптово, спонтанно, після чого він і зробив такий злочин... Алкогольні напої та психологічний стан стали причиною того, що сталося", - сказав О.Бех.

Начальник главку обласної поліції зазначив, що за словами свідків, після звільнення з місця роботи наприкінці травня цього року О.Поярков почав пити та постійно був у депресії.

"Ми розуміємо, що під впливом алкогольних напоїв, стресу він застрелив свою дружину... За словами свідків, його дружина повідомила, що у них розпочалися скандали, сварки, і вона повідомила чоловіку, що пропонує розійтися, якщо він не припинить здійснювати такі дії, які призводять до сварок", - розповів О.Бех.

Водночас, за його словами, сусіди характеризують сім'ю як нормальну та кажуть, що сварок у ній не бачили.

О.Бех повідомив, що під час огляду будинку, де жили Олександр і Наталя Пояркови, було знайдено та вилучено велику кількість вогнепальної зброї, патронів, а також верстат, на якому виготовлялися патрони. Слідчі вилучили автомат із прицілом коліматора "Скорпіон" із патронами, гвинтівку з оптичним прицілом Benjamin Regal, сім магазинів із патронами та два порожніх. Крім того, було вилучено 230 патронів калібру 9 мм, банку з металевою стружкою та інші предмети, які дають змогу переробляти зброю та виготовляти патрони.

"Уся зброя перероблена, крім гвинтівки з оптичним прицілом. Ніхто не знав, що у нього є зброя, ніхто не бачив. Верстат, на якому виготовлялася зброя, був професійним, він стояв у спальні, був накритий ковдрою і його ніхто не бачив", - зазначив О.Бех

Наразі слідство вивчає коло зв'язків О.Пояркова, встановлює, навіщо йому було потрібно стільки зброї, та перевіряє, чи не використовувалася вона для вчинення інших злочинів на території України.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради й поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як украй важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили зловмисника. Внаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА