16:16 21.08.2018

Підозрюваний в організації замаху на Бабченка Герман пішов на співпрацю зі слідством

2 хв читати
Підозрюваний в організації замаху на Бабченка Герман пішов на співпрацю зі слідством

 Підозрюваний в організації спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман пішов на підготовку співпраці зі слідством, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Справді, Герман і його захист пішли на підготовку угоди та працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди", - повідомив Ю.Луценко на брифінгу у вівторок у Києві.

За словами генпрокурора, у своїх свідченнях Б.Герман фактично підтвердив версію злочину, за якою йому було пред'явлено підозру - "зокрема, прямо зазначає представника Російської Федерації, який передавав кошти та наказував, як ними розпоряджатися на території України".

Ю.Луценко уточнив, що остаточне ухвалення угоди відбудеться лише в судовому порядку. "Після цього має пройти ще місяць, і потім вона стане доступною для громадськості", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який із 2017 року працює на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в Києві. Наступного дня голова СБУ заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Того самого дня стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про список 47 потенційних жертв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА