17:10 21.08.2018

Лікарі і тюремники після консиліуму визнали задовільним стан Сенцова, заявляє російський омбудсмен

2 хв читати
Лікарі і тюремники після консиліуму визнали задовільним стан Сенцова, заявляє російський омбудсмен

Стан режисера Олега Сенцова, який оголосив голодовку в російській колонії, є задовільним, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

"Сьогодні я розмовляла з представником пенітенціарної системи та уповноваженим з прав Ямало-Ненецького автономного округу. Учора у Сенцова було проведено консиліум лікарів, збиралися лікарі і ФСВП, і міської лікарні Салехарда. Вони визначали, яким є його стан на сьогодні", - сказала Т.Москалькова у вівторок журналістам.

"На сьогодні - задовільний, він пересувається, встає, отримує спеціальне живлення Nutridrink", - заявила Т.Москалькова.

При цьому вона зазначила, що неодноразово просила О.Сенцова обрати інші форми захисту своєї позиції. "100 днів (голодовки) — це, звісно, унікальна цифра, хочеться зробити акцент на тому, що ситуації, яка пов'язана з протестними акціями в пенітенціарній системі, приділяється увага", - сказала Т.Москалькова.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за начебто підготовку теракту. 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ.

13 липня стало відомо, що мати О.Сенцова звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина. 14 серпня українські ЗМІ розповіли про відповідь адміністрації президента РФ матері О.Сенцова. У документі, який цитував сайт телеканалу "Громадське", пояснювалося, що "відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації... процедура помилування розпочинається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якому він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання".

В адміністрації також додали, що після того, як засуджений сам напише клопотання про помилування, його мають направити в комісію з питань помилування. Під час його розгляду "враховують клопотання інших осіб (зокрема родичів)". Остаточне рішення про помилування приймає президент Росії.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков 15 серпня заявив про безпідставність звинувачень на адресу влади РФ із питання про помилування О.Сенцова. "Ви знаєте, що є чинне законодавство, і ви знаєте, що вживати фразу "відмовили в помилуванні", напевно, некоректно з юридичної точки зору, тому що не було прохання про помилування", - сказав Д.Пєсков журналістам.

Пізніше керівник міжнародної правозахисної організації "Агора", юристи якої захищають українського режисера в російських і міжнародних судах, Павло Чиков заявив, що О.Сенцов не проситиме про помилування. Його сестра Н.Каплан також заявила, що "Олег однозначно не писатиме прохання про помилування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА