18:09 21.08.2018

Тамразова, який вийшов із СІЗО під заставу в 3 млн грн, знову затримано

3 хв читати
Тамразова, який вийшов із СІЗО під заставу в 3 млн грн, знову затримано

 Колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" (2010-2014 рр.) Олексія Тамразова знову затримали у вівторок за сприяння злочинній організації, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Сьогодні його затримано за статтею 256 за сприяння членам злочинної організації, за статтею 191 (крадіжка в особливо великих розмірах). Безумовно, після затримання відбудуться слідчі дії, а також буде обрано запобіжний захід", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Києві у вівторок.

Генпрокурор вважає, що О.Тамразов міг би бути дуже хорошим свідком і "через інструмент угоди зі слідством надати остаточні свідчення про структуру, розподіл обов'язків, кримінальну схему та інші подробиці щодо діяльності злочинної організації".

При цьому Ю.Луценко вважає, що О.Тамразов готовий працювати зі слідством.

"Судячи з того, що він говорив пану Кулику під час зафіксованої... розмови в офіційному порядку, те, що він передав на флешці, те, про що він розповідав журналістам, свідчить про його, мені так здається, моральну готовність покінчити з цією організацією, принаймні допомогти слідству це зробити", - сказав генеральний прокурор.

Він зазначив, що позитивно ставиться до такої співпраці, але це залежить від самого О.Тамразова.

"У разі якщо він не йтиме на угоду зі слідством, на жаль, його дії на посаді заступника голови "Укргазвидобування" і причетність до структур, на які виводилися кошти... передбачають відповідальність за досить серйозними статтями українського кримінального кодексу", - сказав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, 9 серпня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що під час спроби дати хабар в особливо великому розмірі було затримано колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" О.Тамразова.

Пізніше цього дня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що правоохоронці задокументували факт передачі половини раніше домовленої суми неправомірної вигоди, тобто $100 тис., заступнику начальника департаменту міжнародно-правової співпраці Генпрокуратури України. За її словами, зазначену суму О.Тамразов пропонував за "невиконання прокурором в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, а саме повторного звернення у зазначеному кримінальному провадженні за клопотанням про арешт природного газу".

10 серпня Печерський районний суд м. Києва в закритому режимі обрав О.Тамразову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. 13 серпня він вийшов із СІЗО під заставу, яку, за словами його адвоката, внесли його друзі.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

О.Тамразов, 1975 р. н., з 2010-го по березень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ "Укргазвидобування". Він також був власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група" (сайт theinsider.ua).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА