19:23 21.08.2018

Українець Костенко, який відсидів у російській колонії, відповість на запитання слідства після реабілітації

2 хв читати
Українець Костенко, який відсидів у російській колонії, відповість на запитання слідства після реабілітації

Повернувшись до України з РФ після відбування покарання у виправній колонії в Кіровській області (РФ) громадянин України Олександр Костенко відповідатиме на запитання слідства після періоду реабілітації, зазначає генеральний прокурор Юрій Луценко.

На брифінгу у вівторок у Києві Ю.Луценко розповів, що кримінальне провадження, в якому фігурує О.Костенко, ще не закривалося, а оскільки запобіжний захід не обирався, то його не затримували.

"Безумовно, після певного періоду акліматизації, реабілітації в Україні він відповідатиме на запитання слідчого", - сказав генпрокурор.

Він пояснив, що якщо йтиметься про незаконне зберігання зброї, то це стаття в підслідності поліції. "Якщо ж йшлося про щось більше, дочекаємося результатів слідства", - наголосив Ю.Луценко.

За словами генпрокурора, українські громадяни мають відповідати за свої дії на території України.

Як повідомлялося, О.Костенко в лютому 2015 роки викрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його обвинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 4 років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м.Кірове-Чепецьк (Кіровська область, РФ).

3 серпня 2018 року його звільнили з колонії, а 6 серпня він прибув до Києва.

У Генеральній прокуратурі України тоді пояснили, що кримінальне провадження про незаконне поводження зі зброєю, в якому фігурує О.Костенко, що не закривалося, а було призупинено через його затримання в РФ. Спочатку справу розслідувала Служба безпеки України, потім поліція Києва. Йдеться про одне кримінальное провадження зі Станіславом Красновим - за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА