19:42 21.08.2018

Суд заарештував ще двох підозрюваних у причетності до нападу на херсонську чиновницю Гандзюк

3 хв читати
Суд заарештував ще двох підозрюваних у причетності до нападу на херсонську чиновницю Гандзюк

Суд у Херсоні у вівторок обрав запобіжний захід у вигляді арешту двом підозрюваним у причетності до замаху на вбивство радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"21 серпня в Херсоні суд обрав запобіжний захід двом чоловікам, яких підозрює слідство у причетності до скоєння замаху на вбивство чиновниці Херсонської міської ради. Суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави", - повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

Загалом у підозрі в нападі на К.Гандзюк затримано п'ятьох осіб. 20 серпня було заарештовано Віктора Горбунова - одного з підозрюваних у замаху.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаної кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк в її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.

3 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк, а 6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 р .р., уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка" і за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного із злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб". Херсонський міський суд 6 серпня обрав М.Новікову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

7 серпня голова Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі. 8 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу, встановлено і допитано чоловіка, який реалізував кислоту, є якісне фото зображення людини, яка придбала розчин - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв".

Двоє журналістів, які проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований згодом Н.Новіков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк - перебував на морі з друзями та знайомими.

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ; про наміри передати розслідування генпрокурор Юрій Луценко повідомив ще 3 серпня. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., вчиненого на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

17 серпня директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що співробітники поліції і СБУ затримали двох чоловіків, підозрюваних в організації та співучасті в замаху на К.Гандзюк. За його словами, серед затриманих - "громадян Г., який раніше був оголошений у розшук Нацполіцією, як зафіксована на відео з камер спостереження особа, що купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту)".

19 серпня в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян, підозрюваних в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, і таким чином загалом у цій справі затримано п'ятьох осіб, повідомив глава Нацполіції України С.Князєв.

"Зараз стосовно п'ятьох чоловіків проводиться кримінальне розслідування. Матеріали про обрання запобіжного заходу щодо затриманих будуть направлені до суду", - сказав він, додавши, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА