21:14 21.08.2018

Літаки дедалі частіше почали стикатися з зайцями в українських аеропортах

2 хв читати
Літаки дедалі частіше почали стикатися з зайцями в українських аеропортах

Льотчики пасажирських літаків у липні цього року тричі відзвітували про зіткнення з зайцями в українських аеропортах, тоді як у першому півріччі було лише одне таке повідомлення, випливає з документів Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами (НБРЦА).

Згідно з бюлетенем бюро за липень, 12 липня пізно увечері із зайцями зіткнулися при посадці одразу два літаки: у Львові - Bombardier DH-8D польської авіакомпанії LOT, а в Одесі - CRJ-9 "Австрійських авіаліній".

В обох випадках на злітно-посадочних смугах були виявлені тушки мертвих зайців, а пошкодження літаків і двигунів не виявлено.

Ще про одне таке можливе зіткненні відзвітував 27 липня пілот МАУ після посадки в Одесі, проте сліди зіткнення виявлені не були.

Згідно з бюлетенями НБРЦА, набагато частіше трапляються зіткнення повітряних суден з птахами, кількість яких зростає у літній період під час міграції великої кількості птахів в Україні. За період з 2013 року по перше півріччя 2018 року їх було зафіксовано 133, зокрема в липні - 28, червні - 24, травні і вересні - по 18, у серпні - 12. За даними бюро, близько 44% таких зіткнень припадає на двигуни, і третина таких випадків закінчується їх ушкодженнями.

За результатами аналізу НБРЦА кількості зіткнень на мільйон пасажирів найзалежнішим від орнітологічного впливу в першому півріччі цього року виявився аеропорт Львова - 4,6 зіткнень, за яким слідує Харків - 2,3.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА