21:25 21.08.2018

Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-нардепа Горохова та низки чиновників з Луганська

2 хв читати
Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-нардепа Горохова та низки чиновників з Луганська

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та дав дозвіл на проведення спеціального досудового (заочного) розслідування стосовно колишнього народного депутата Сергія Горохова і низки луганських чиновників, підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Раді VII скликання Олександром Єфремовим.

"За результатами судового розгляду задоволено клопотання Генеральної прокуратури, і слідчий суддя Печерського районного суду дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата та колишніх державних посадовців Луганської області, підозрюваних у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури у вівторок.

Як повідомлялося, 20 липня 2018 року Генпрокуратура подала до Печерського районного суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього нардепа С.Горохова і низки високопоставлених луганських чиновників, підозрюваних в скоєнні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання О.Єфремовим.

"Під час досудового розслідування зібрано достатньо належних та допустимих доказів для проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата України VII скликання С.Горохова і колишніх голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова", - повідомляв відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури.

С.Горохов, Голенко, Є.Харін, С. Кравченко та М.Пілавов перебувають у розшуку, проведення якого доручено співробітникам СБУ. Генпрокуратура отримала постанови слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування до них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Їх підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.3 ст.110 (умисні дії з метою зміни меж України, вчинені за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада, а саме надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.1 ст.258-3 (створення і діяльність терористичної організації "Луганська народна республіка"), ч.5 ст.27, ст.341 (пособництво в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області з метою незаконного користування ним і перешкоджання нормальній діяльності установи) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження проти О.Єфремова розглядається в Старобільському районному суді Луганської області, він перебуває під вартою.

О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА