08:35 22.08.2018

Колишній адвокат Трампа зізнався в приховуванні від податків і фінансових махінаціях

2 хв читати
Колишній адвокат Трампа зізнався в приховуванні від податків і фінансових махінаціях

Майкл Коен - колишній особистий адвокат президента Дональда Трампа - визнав себе винним у злочинах, пов'язаних з приховуванням від сплати податків і злочинному порушенні фінансової дисципліни.

Як заявив журналістам представник прокуратури Нью-Йорка, Коен не заплатив податок в сумі $ 1,3 млн з доходу в $ 4,3 млн, отриманого ним від діяльності в 2013-2016 роках.

Водночас він визнав, що незаконно отримав кредит у сумі $ 500 тис., а також брав участь у фінансуванні виборчої кампанії. Представник прокуратури, разом з тим, не повідомила, на користь кого з кандидатів в президенти Коен під час передвиборної гонки робив пожертвування.

Крім того, Коен зізнався, що платив двом жінкам, які раніше мали інтимні зв'язки з Трампом, щоб вони не розголошували цю інформацію, зазначив представник прокуратури. Це, за словами Коена, робилося за вказівкою самого Трампа.

Як повідомило агентство Associated Press, Коен заявив, що має інформацію, "яка представить інтерес" для спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує "російський слід" у американських виборах 2016 року.

Адвокат Коена повідомив телеканалу MSNBC, що той "буде більш ніж щасливий розповісти спецпрокурору все, що знає".

Напередодні ще один соратник Трампа - колишній глава його передвиборчого штабу Пол Манафорт - був визнаний журі присяжних винним в інкримінованих йому обвинуваченнях у фінансовій сфері.

Президент у зв'язку з цим заявив, що вважає Манафорта хорошою людиною і йому шкода його. У той же час він підкреслив, що справа Манафорта ніяк не пов'язана зі "змовою" його передвиборного штабу з Росією. "Розслідування розпочато, щоб виявити змову з Росією, але справа не має до цього ніякого відношення. Це - полювання на відьом і ганьба. Полювання на відьом триває", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА