10:25 22.08.2018

Бочковський не очолюватиме ДСНС

2 хв читати
Бочковський не очолюватиме ДСНС

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений, що екс-глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергій Бочковський не очолюватиме це відомство, незважаючи на свої "маніпуляції у судах".

"Бочковський - недостойний офіцер, він не гідний очолювати службу (ДСНС - ІФ). Він не очолюватиме її на підставі законних рішень. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів ...Ті маніпуляції, які він робить у судах, - ми знаємо, як з ними боротися. Він не буде у ДСНС", - сказав глава МВС журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання щодо відновлення на посаді глави ДСНС С.Бочковського.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру.

28 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня. За оцінкою слідства, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, здирництві у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів та земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт за цим епізодом був направлений до суду.

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року про звільнення С.Бочковського з посади голови ДСНС і відповідний наказ ДСНС. ДСНС відмовилася виконувати це судове рішення, мотивуючи необхідністю прийняття розпорядчого рішення урядом і поданням апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення про відновлення С.Бочковського на посаді та стягнення на його користь майже 550 тис. грн зарплати. 9 серпня Міністерство внутрішніх справ повідомило, що рішення апеляційного суду буде оскаржено в касаційному порядку.

16 серпня С.Бочковський мав намір вийти на роботу в зв'язку з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду про визнання правомірним відновлення його на посаді, але його не пропустили через прохідну відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА