11:09 22.08.2018

Напад на Гандзюк: кількість підозрюваних зросла до 6

3 хв читати
Напад на Гандзюк: кількість підозрюваних зросла до 6

В участі та співучасті замаху на вбивство радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк підозрюють шістьох осіб, суд у середу обере запобіжний захід двом причетним до злочину, повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Наразі слідство притягує до кримінальної відповідальності шістьох громадян України, яких ми підозрюємо в участі або співучасті в скоєнні цього злочину", - сказав С.Князєв журналістам у середу в Києві.

Він повідомив, що в середу відбудеться низка судових засідань щодо обрання запобіжного заходу ще двом підозрюваним особам.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували її в "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на "замах на вбивство з особливою жорстокістю". Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, де постраждала перебуває.

3 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк, а 6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новиков, 1978 р. н., уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка" та за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного зі злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб". Херсонський міський суд 6 серпня обрав М.Новикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

7 серпня глава Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі. 8 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що встановлено місце, де було придбано кислоту, яку використовували під час нападу, встановлено й допитано чоловіка, котрий реалізував кислоту, є якісне фото зображення людини, яка придбала речовину, - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв".

Двоє журналістів, котрі проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований згодом Н.Новиков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк – він перебував на морі з друзями та знайомими.

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ; про наміри передати розслідування генпрокурор Юрій Луценко повідомив іще 3 серпня. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., вчиненого на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

17 серпня директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що співробітники поліції та СБУ затримали двох чоловіків, підозрюваних в організації та співучасті в замаху на К.Гандзюк. За його словами, серед затриманих - "громадянин Г., якого раніше оголосила у розшук Нацполіція, як зафіксовану на відео з камер спостереження особу, що купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту)".

19 серпня в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян, підозрюваних в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство радниці міського голови Херсона К.Гандзюк. Отже, загалом у цій справі затримано п'ятьох осіб, повідомив глава Нацполіції України С.Князєв.

"Наразі стосовно п'ятьох чоловіків здійснюється кримінальне розслідування. Матеріали про обрання запобіжного заходу щодо затриманих направлять до суду", - сказав він, додавши, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА