13:18 22.08.2018

Росіянина затримали в Берліні за підозрою в підготовці злочину із застосуванням вибухівки

2 хв читати
Росіянина затримали в Берліні за підозрою в підготовці злочину із застосуванням вибухівки

Громадянина Росії затримали у столиці ФРН за підозрою в підготовці злочину з застосуванням вибухівки, повідомляє в середу прес-служба генпрокуратури Німеччини.

Підозрюваному Магомеду-Алі С. 31 рік, зазначається в повідомленні.

"Наразі триває обшук у квартирі підозрюваного", - йдеться в повідомленні відомства, що надійшло "Інтерфаксу".

У документі зазначається, що громадянина РФ підозрюють у тому, що разом із затриманим у Франції Клементом Б. він готував "тяжкий злочин, що загрожує державі", а також "злочин із застосуванням вибухових речовин".

Слідчі заходи в середу проводяться у зв'язку з розслідуванням у Франції стосовно Клемента Б., якого затримали в Марселі 18 квітня. Французька поліція вважає, що разом зі спільниками він хотів улаштувати теракт. Під час затримання у Клемента Б. знайшли кілька одиниць вогнепальної зброї та три кілограми пероксиду ацетону (ініціювальна вибухова речовина).

"Під час французького розслідування з'явилися підозри стосовно Магомеда-Алі С., які потім зміцнилися і зумовили сьогоднішнє затримання", - зазначено в повідомленні прокуратури.

За версією німецького слідства, 26 жовтня 2016 року затриманий громадянин РФ зберігав у себе "значні обсяги" пероксиду ацетону.

"За допомогою цієї вибухової речовини радикально ісламістськи налаштований підозрюваний разом із затриманим у Франції підозрюваним Клементом Б. хотів виготовити вибухівку. Вона мала бути приведена в дію в Німеччині в невідомий час у невідомому місці, щоб убити й поранити якомога більше людей", - вважають слідчі. Задуму в 2016 році завадили слідчі заходи.

Повідомляється, що в четвер затриманий у Берліні постане перед суддею, який прийме рішення про арешт і подальшу долю підозрюваного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА