14:13 22.08.2018

"Укроборонпром" вперше покаже на військовому параді з нагоди Дня Незалежності України нові системи артрозвідки

2 хв читати
"Укроборонпром" вперше покаже на військовому параді з нагоди Дня Незалежності України нові системи артрозвідки

Держконцерн "Укроборонпром" вперше представить на військовому параді в Києві 24 серпня з нагоди Дня незалежності України низку нових систем артилерійської розвідки, повідомила прес-служба держконцерну в середу.

Згідно з повідомленням, зокрема, вперше на військовому параді широкій аудиторії продемонструють новий український контрбатарейний радар 1Л220УК розробки НВК "Іскра" (Запоріжжя), що дає змогу отримувати точні координати для нанесення удару та коригувати вогонь своєї артилерії.

"Головною особливістю 1Л220УК є його потужна радіолокаційна станція з цифровою антенною решіткою, що дає змогу за десятки кілометрів "бачити" не лише снаряди та ракети, а й мінометні міни. Це дає змогу, завдяки цифровому комплексу обробки інформації, розраховувати траєкторії польоту снарядів і визначати місцезнаходження ворожої артилерії", - йдеться в повідомленні.

Вперше на параді також представлять автоматизований звукометричний комплекс артилерійської розвідки "Положення-2", виробництва ДП "Львівський державний завод "ЛОРТА".

Автоматизований комплекс оснащений високочутливими акустичними сенсорами, що дають змогу визначити позицію ворожої артилерії та місця розривів снарядів на відстані в кілька десятків кілометрів. "З огляду на те, що "Положення-2" працює в пасивному режимі, противник не може зафіксувати його роботу. Крім того, "Положення-2" також надає дані для коригування стрільби власної артилерії", - зазначили в дежконцерні.

Серед демонстрованих новинок також комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном "Оболонь-А", розробки ДП "Львівський державний завод "ЛОРТА".

"Цей комплекс відіграє роль "керівного центру" для артилеристів. Він здатний приймати й обробляти дані про десятки цілей та автоматично планувати вогонь, розподіляючи цілі для знищення. Завдяки швидкості обробки величезного масиву даних, що надходять до цифрових систем "Оболонь-А", та використанню спеціальних алгоритмів і захищеного зв'язку, артилерії вдається значно підвищити ефективність вогню", - зазначає прес-служба.

Як наголошують у дежконцерні, на сьогодні підприємства "Укроборонпрому" розробили цілу лінійку виробів, що дають змогу підвищити ефективність роботи артилерії в умовах бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА