14:27 22.08.2018

Підрозділи МВС переведені на посилений режим напередодні Дня Незалежності України

2 хв читати
Підрозділи МВС переведені на посилений режим напередодні Дня Незалежності України

В Україні з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності заплановано понад тисячу урочистих заходів за участю 700 тис. людей, правоохоронці працюють у посиленому режимі й готові дати жорстку відповідь на будь-які спроби провокацій.

"Заплановано понад тисячу урочистостей за участю 700 тисяч громадян. Для проведення публічних заходів під час святкування Дня Державного прапора та Дня Незалежності України МВС залучатиме всі свої підрозділи. Працюватимуть посилені патрулі, антиконфліктні групи, кінологи та вибухотехніки, інші підрозділи Національної поліції та військовослужбовці Нацгвардії. Розстановка сил та засобів здійснюватиметься відповідно до оперативної ситуації", - повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, якого цитує департамент комунікації МВС.

За його словами, з середи підрозділи МВС переведені на посилений варіант несення служби. "Ми постійно здійснюємо моніторинг оперативної ситуації та готові до будь-якого розвитку подій. Для відстеження оперативної ситуації розгорнуті ситуаційні центри. У нас є повна картина – від ситуації на кордоні до ситуації у місцях проведення масових заходів. На будь-які спроби провокацій буде жорстка відповідь", - запевнив С.Яровий.

Заступник голови Національної поліції - начальник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що столична поліція має всі необхідні сили та засоби. "Посилені заходи безпеки будуть не лише у місці проведення параду військової техніки, а й у всіх місцях масового перебування громадян", - наголосив він.

У свою чергу глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що рятувальні підрозділи перебувають у режимі повної готовності.

"Безпосередньо на об’єктах проведення заходів на всій території країни чергуватиме пожежно-рятувальна техніка та особовий склад. У разі виявлення невідомих предметів - на чергуванні перебувають піротехніки", - розповів він.

Заступник командувача Нацгвардії з громадської безпеки Валерій Бондар повідомив, що військовослужбовці вже пройшли інструктаж. "Командирів проінструктовано самостійно приймати рішення на місцях несення служби. На в’їзді до Києва встановлено контрольно-пропускні фільтраційні пункти", - пояснив він.

Раніше в середу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що охорону порядку в День Незалежності України забезпечуватимуть понад 30 тис. правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА