13:26 22.08.2018

Кабмін дозволив Міноборони здійснити передоплату супутніх витрат для поставки ВМСУ в рамках військової допомоги США патрульних катерів Island

2 хв читати
Кабмін дозволив Міноборони здійснити передоплату супутніх витрат для поставки ВМСУ в рамках військової допомоги США патрульних катерів Island

Кабінет Міністрів України дозволив Міністерству оборони здійснити 100-відсоткову передоплату супутніх витрат, пов'язаних із підготовкою на 2019 рік постачання до України в рамках військової допомоги США двох патрульних катерів класу Island.

Проект відповідної постанови Кабінету Міністрів, що вносить зміни до урядової постанови №117 від 23 квітня 2014 року, затверджено на засіданні уряду в середу за процедурою без обговорення.

Як наголошується в наявній у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна" пояснювальній записці до документа, наразі Міноборони проводить завершальний етап підготовки до укладення міжвідомчої угоди UP-P-SAA у рамках міжурядової угоди з США на отримання двох патрульних катерів класу Island.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМСУ на безоплатній основі, українська сторона забезпечить 100-відсоткову передоплату загальної вартості супутніх послуг у розмірі $10,1 млн на термін до 18 місяців.

Згідно з постановою Кабміну №117 від 23 квітня 2014 року, Міноборони може проводити передоплату оборонної продукції і послуг для виконання завдань із відбиття збройної агресії які можуть бути поставлені протягом поточного бюджетного періоду, в розмірі 70% на термін до трьох місяців.

Згідно з раніше оприлюдненими військовим відомством даними, підписання угоди з американською стороною на поставку катерів класу Island в Україні заплановано на серпень-вересень 2018 року, поставка катерів до України - на листопад-грудень 2019 року. Перед запланованим на кінець наступного року постачанням катерів до Одеси, вони пройдуть відновлювальні роботи і будуть дооснащені в Балтиморі (США). Влітку 2019 року в Балтіморі також заплановано проведення навчання українських екіпажів.

Патрульні катери, що передаються Україні, раніше перебували на службі Берегової охорони США, наразі стоять у порту Балтімора.

Можливість передання Україні американських 30-метрових катерів Island Києв і Вашингтон обговорюють з весни 2014 року, після анексії РФ Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА