16:41 22.08.2018

СБУ має запитання до українця Костенка, що відсидів у російській колонії

2 хв читати
СБУ має запитання до українця Костенка, що відсидів у російській колонії

Служба безпеки України має низку запитань до громадянина України Олександра Костенка, який повернувся в Україну з РФ після відбування покарання у виправній колонії, заявляє глава СБУ Василь Грицак.

"У нас є запитання до пана Костенка. Свого часу його допитували, він проходив у справі разом із Красновим (Станіслав Краснов - ІФ), і після того, як його було допитано, матеріали провадження було передано до Національної поліції. А потім у районі Сумського прикордонного загону він перетнув поза пунктом пропуску кордон, потрапив до РФ, а згодом переїхав до Криму, а потім уже були певні події, він начебто відбував покарання, а зараз повернувся", - розповів В.Грицак журналістам у Києві в середу.

Глава СБУ зазначив: "Ми обов'язково поставимо йому запитання, і за результатами перевірки наших усіх версій, з урахуванням відповідей, які ми отримаємо, ми надамо інформацію".

Він додав, що нині справа перебуває у провадженні поліції, але питання до цієї людини є у рамках компетенції СБУ, тобто це не пов'язано з конкретним розслідуванням поліцейської справи.

Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його звинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до чотирьох років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьк (Кіровська область, РФ).

3 серпня 2018 року він звільнився з колонії, а 6 серпня прибув до Києва. У МЗС України зазначили, що О.Костенко має українське громадянство.

7 серпня в Генпрокуратурі заявили про кримінальне провадження про незаконне поводження зі зброєю, в якому фігурував О.Костенко до затримання в РФ, і що його не закривали, а призупинили через його затримання. Йдеться про одне кримінальне провадження зі С.Красновим за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). У розшук О.Костенка не оголошували.

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що О.Костенко відповідатиме на запитання слідства після періоду реабілітації. Причому, якщо йтиметься лише про незаконне зберігання зброї, то справу курируватиме поліція, якщо "йшлося про щось більше, дочекаємося результатів слідства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА