18:04 22.08.2018

Перемир'я на Донбасі має супроводжуватися моніторингом з боку СММ ОБСЄ в режимі 24/7

2 хв читати
Перемир'я на Донбасі має супроводжуватися моніторингом з боку СММ ОБСЄ в режимі 24/7

Перемир'я на Донбасі має супроводжуватися моніторингом і верифікацією з боку Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в цілодобовому режимі та гарантіями безпеки з боку Росії, заявила прес-секретар другого президента України, представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Постійне і стале припинення застосування зброї на Донбасі має супроводжуватися моніторингом та верифікацією з боку СММ ОБСЄ в режимі 24/7 та наданням гарантій безпеки, насамперед з боку РФ. Робота СММ ОБСЄ повинна відбуватися, в тому числі, уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону зі створенням безпекових зон у цих прикордонних ділянках, а також у районі, вільному від важких озброєнь і військової техніки в межах н. п. Кальміуське, Кумачове, Саханка, Новоазовськ", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками переговорів ТКГ у Мінську в середу.

"Особливо гостро стоїть питання повернення до лінії розмежування, встановленої меморандумом від 19 вересня 2014 року", - наголосила вона.

Д.Оліфер нагадала, що протягом "хлібного перемир'я" (1 липня - 20 серпня 2018 року) українська сторона зафіксувала майже 1,5 тис. обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО, зокрема із забороненої Мінським угодами зброї: РСЗВ "Град", танків, артилерії, мінометів.

"Є жертви серед військових і цивільних. За цей період СММ ОБСЄ зафіксувала обстріли дев’яти населених пунктів", - додала прес-секретар Л.Кучми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА