20:24 22.08.2018

Сердюк не є працівником Генпрокуратури, Луценко скоротив цю посаду

2 хв читати
Сердюк не є працівником Генпрокуратури, Луценко скоротив цю посаду

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган спростовує твердження в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана про те, що Сергій Сердюк, який фігурує в контрабандистському угрупованні, є працівником Генеральної прокуратури України.

"С.Сердюк не є працівником ГПУ. Наказ генпрокурора Ю.Луценка про скорочення посади С.Сердюка і виведення його поза штат", - повідомила Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу та оприлюднила на своїй сторінці сканкопію відповідного наказу.

"Скоротити у штатному розписі відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України одну посаду прокурора відділу, яку зарахувати до резерву Генеральної прокуратури з відповідним фондом заробітної плати", - йдеться в документі, датованому 19 лютого 2018 року з підписом Ю.Луценка.

"З того часу останній "хворіє", не надавши жодного лікарняного. Закон не обмежує в часі "хворобливість". На жаль", - зазначила Л.Сарган.

Прізвища прокурора, чию посаду було скорочено цим наказом, у документі немає, проте згідно з довідкою, яку також оприлюднила Л.Сарган, із 5 січня 2017 року її обіймав Сергій Сердюк.

Як повідомлялося, 21 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу повідомив, що співробітники ДФС і податкової міліції під процесуальним керівництвом прокурорів Генпрокуратури затримали на Одеській митниці 37 контейнерів з імпортним товаром (тканиною). "Ці контейнери належали фірмі "Мелвілл", яка входить в орбіту відомого контрабандистського угруповання Сердюка-Амінєва... Контейнери заарештовані та передані на відповідальне зберігання ТОВ "Вістсел"... Саме на цій території вночі контейнери були вкрадені", - розповів Ю.Луценко.

22 серпня в. о. глави ДФС М.Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів із тканиною та іншими товарами. Він підтвердив, що під час розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінєва-Сердюка. "До речі, останній досі працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей співробітник працює, більше того - в підрозділі, що здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив М.Продан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА