11:43 23.08.2018

Міносвіти закупить нові тести для складення покращених програм для дітей з особливими потребами

2 хв читати
Міносвіти закупить нові тести для складення покращених програм для дітей з особливими потребами

Міністерство освіти і науки України закупить сучасні тести, які допоможуть складати покращені індивідуальні програми для дітей з особливими освітніми потребами.

Як повідомляє прес-служба Міносвіти, закупівлю таких тестів передбачено в постанові Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку використання у 2018 році коштів, передбачених у державному бюджеті на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами", ухваленій на засіданні уряду в середу.

Зокрема, йдеться про комп'ютеризовані тести для діагностики за шкалами оцінювання Векслера, Лейтера, Коннерс тощо.

"Такі методики дають змогу оцінити невербальний та вербальний інтелект дитини, її сприйняття і мислення, швидкість обробки інформації, робочу пам’ять і функціонування нейропсихологічних процесів, що лежать в його основі", - наголошується в повідомленні.

Також тести забезпечують оцінку IQ, визначають здібності та потенціал дитини, а також набуті знання і навички.

"Тести можна проводити навіть дітям, які не вміють читати та писати або не вимовляють деяких літер", - наголошують у Міносвіти.

Передбачається, що комплект методик складатиметься з: методики для визначення розладів аутистичного спектра; методики для діагностики синдрому дефіциту уваги та гіперактивності; методики для тестування невербального інтелекту й когнітивних можливостей; методики для тестування психолого-освітнього профілю; методики для тестування вербального інтелекту та когнітивних здібностей.

Кожна методика комплектуватиметься електронним ключем для доступу до обробки протоколів дослідження, набором робочих бланків, книгами та матеріалами для тестування дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА