15:08 23.08.2018

Хуг нарікає, що домовленості про режим припинення вогню на Донбасі мають дуже нетривалий ефект

1 хв читати

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг відзначає зменшення кількості обстрілів і жертв серед мирного населення після чергових домовленостей щодо білоруського режиму припинення вогню на Донбасі, однак наголошує на нетривалості такого ефекту.

"Учора в Мінську вкотре підтвердили відданість припиненню вогню. Цього року це вже четверте таке підтвердження. А загалом прихильність дотриманню режиму припинення вогню, про яке сторони домовилися ще в 2014 році, підтверджували вже 13 раз", - повідомив А.Хуг на брифінгу в четвер у Києві.

Він зазначив, що відразу після чергових домовленостей про перемир'я спостерігається суттєве зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, і, відповідно, зменшення кількості жертв серед цивільного населення. "Однак насправді такий ефект дуже нетривалий, ситуація залишається непередбачуваною", - додав А.Хуг.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ наголосив, що через деякий час після домовленості про перемир'я рівень порушень повертається до колишніх показників.

"І коли нові зобов'язання втрачають свою силу, ми залишаємося з ще більшою кількістю... зруйнованих будинків і втрачених життів", - додав А.Хуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА