18:07 23.08.2018

НАЗК направило до суду протокол через надання оренди приміщення Львівської організації "БПП" з боку фірми нардепів Дубневичів

2 хв читати

 Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення через внесок на підтримку Львівської територіальної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" від підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками якого є народні депутати України Богдан та Ярослав Дубневичі (фракція "БПП").

Як повідомляється на сайті НАЗК у четвер, під час аналізу звіту партії про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за I квартал 2018 року виявлено факт надання внесків на підтримку партії у вигляді оренди нежитлового приміщення від юридичної особи, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) якої є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Йдеться про внески на користь Львівської територіальної організації політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" від ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) якого, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських формувань, є народні депутати Верховної Ради України VIII скликання Богдан і Ярослав Дубневичі", - йдеться в повідомленні НАЗК.

У Нацагентстві нагадали, що закон "Про політичні партії в Україні" передбачає заборону здійснення внесків на підтримку партій державними та комунальними підприємствами, установами та організаціями, а також юридичними особами, в яких не менше ніж 10% статутного капіталу або прав голосу прямо або опосередковано належать державі, органам місцевого самоврядування або нерезидентам або кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до закону України "Про запобігання корупції".

Протокол про адміністративне правопорушення складено на керівника юридичної особи, яка здійснила внесок, за ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Нині відомо, що партія, діючи у рамках чинного законодавства, зокрема відповідно до ч. 7 ст. 15 закону України "Про політичні партії в Україні", відмовилася від внеску особи, яка не має права здійснювати такий внесок, та розірвала договори позички приміщень", - наголосили в НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА