19:02 23.08.2018

У Києві затримали іноземця, що підклав біля квартири колишньої співмешканки бойову гранату

2 хв читати
У Києві затримали іноземця, що підклав біля квартири колишньої співмешканки бойову гранату

Правоохоронці затримали в Києві іноземного громадянина, якого підозрюють у тому, що він погрожував своїй колишній співмешканці, зокрема залишив біля дверей її квартири приведену у бойову готовність гранату.

Як повідомив у четвер відділ комунікації поліції Києва, днями до чергової частини Голосіївського управління надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що біля вхідних дверей квартири на вул. Академіка Заболотного знаходиться предмет, схожий на гранату. Слідчо-оперативна група, кінологи і вибухотехніки, що прибули за цією адресою, виявили знахідку - гранату Ф-1 із запобіжною чекою, яка була приведена у бойову готовність і лежала так, що вхідні двері під час відчинення могли її зачепити. Фахівці вибухотехнічної служби вилучили боєприпас і направили його на експертне дослідження.

За словами начальника Голосіївського управління поліції Олега Волошина, у квартирі, біля якої лежала граната, живе жінка з двома синами та дочкою. Кілька років тому її 31-річна дочка жила зі співмешканцем, з яким згодом розійшлася.

Нещодавно колишній співмешканець зажадав у жінки гроші, які він начебто вклав у розвиток її бізнесу, і посилав смс-повідомлення їй та її сім'ї із погрозами. Киянка навіть перерахувала вимагачу певну суму грошей, але той надалі залякував.

"За кілька днів чоловіка затримали. Це 44-річний громадянин іншої держави, який раніше не мав проблем із законом", - поінформував О.Волошин.

Слідчі Голосіївського управління поліції розслідують кримінальні провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Фігуранту оголошено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція цих статей передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА