20:40 23.08.2018

ЄСПЛ зобов'язав РФ до 5 вересня повідомити про здоров'я 4 українських політв'язнів

2 хв читати
ЄСПЛ зобов'язав РФ до 5 вересня повідомити про здоров'я 4 українських політв'язнів

Уряд РФ має поінформувати Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) про стан здоров'я українських політв'язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова, а також надання їм медичного обслуговування.

"ЄСПЛ дуже швидко відреагував на запит від уряду України щодо стану здоров'я українських політв'язнів... Рішення ЄСПЛ: РФ має до 5 вересня надати інформацію про стан здоров'я цих політв'язнів, яке медичне обслуговування їм надавалось та чи надається таке обслуговування зараз", - написав міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він також додав, що, згідно з рішенням ЄСПЛ, РФ має надавати інформацію про політичних в'язнів, у доступі до яких вона відмовляла українським консулам, омбудсмену, іншим представникам Української держави та активістам.

Заступник міністра юстиції України, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина уточнив, що заява українського уряду стосувалася застосування правила 39 Регламенту суду (невідкладні забезпечувальні заходи) до вищезгаданих політв'язнів.

"У рамках розгляду цієї заяви уряд РФ має поінформувати суд про стан здоров'я цих політичних в'язнів. Зокрема, уряд РФ має надати суду інформацію щодо того, яке медичне обслуговування надавалося зазначеним особам та чи надається таке обслуговування зараз, чи відмовлявся хтось із них, зокрема пан Балух, від їжі та які саме заходи вживали у зв'язку з цим", - розповів він.

"Таким чином ЄСПЛ пробиває інформаційний вакуум, який створила Росія навколо питань стану здоров'я українських політв'язнів у своїх місцях несвободи", - резюмував П.Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА