10:25 24.08.2018

Військовий парад на честь Дня Незалежності України відбувається у Києві

2 хв читати
Військовий парад на честь Дня Незалежності України відбувається у Києві

Військовий парад у центрі Києва, приурочений до 27-річчя Незалежності України та століття відродження української державності, відбувається на Хрещатику в Києві.

Перед парадом після урочистого підняття Державного Прапора була проголошена урочиста молитва за українське військо.

У параді беруть участь 4,5 тис. українських військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки, зокрема нові зразки озброєння і техніки, які вже прийняті на озброєння, і ті, які проходять державні випробування. Також у параді вперше за останні роки візьме участь армійська авіація - близько 30 винищувачів, штурмовиків, транспортних літаків і вертольотів.

Нововведенням цього параду стала зміна звернення міністра оборони до військовослужбовців та їхній відгук на нього. Змінилися радянські вітання військових із "Здрастуйте, товариші!" - "Здоров'я бажаємо!" на "Слава Україні!" - "Героям слава!". Після вітання військовослужбовці відповідають "Слава!".

Уперше Хрещатиком у складі окремої "коробки" пройдуть 120 дівчат-курсанток Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Шевченка та Військового інституту телекомунікації та інформатизації ім. Героїв Крут.

Командує парадом міністр оборони Степан Полторак.

Парад приймає президент України, верховний головнокомандувач Петро Порошенко.

У параді також беруть участь 18 іноземних делегацій із різних країн світу, зокрема парадні розрахунки підрозділів із Великої Британії, США, Канади, Литви, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови та прапорні групи з Грузії, Латвії, Данії, Польщі а також, прапороносна група багатонаціональної бригади "ЛитПолУкрбриг".

Обабіч Хрещатика зібралися тисячі киян і гостей столиці.

Серед VIP-гостей - радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА