12:40 24.08.2018

Порошенко присвоїв звання Герой України офіцеру Олегу Довгому (посмертно)

2 хв читати
Порошенко присвоїв звання Герой України офіцеру Олегу Довгому (посмертно)

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордену "Золота Зірка" лейтенантові Олегу Довгому (посмертно) і лейтенанту Володимиру Сосніну.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на параді з нагоди Дня Незалежності в Києві орден отримали батьки О.Довгого - Валентина Петрівна та Іван Іванович.

Військовий з 2014 року виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції, зокрема в районі смт Чорнухине, керував опорним пунктом взводу в районі Дебальцевого.

31 січня 2015 року бойовики здійснили наступальні дії на Чорнухине, зокрема завдали вогневої поразки із систем "Град" на взводний опорний пункт лейтенанта О.Довгого. У бою із противником були поранені троє військовослужбовців, і лейтенант виніс із поля бою тяжкопораненого бійця. Під час продовження бойових дій О.Довгий дістав поранення, проте від евакуації відмовився і надалі керував підлеглими. Пізніше артилерійський снаряд із реактивних систем залпового вогню "Град" влучив в укриття, де перебував О.Довгий, унаслідок чого офіцер загинув. Позиції опорного пункту взводу вдалося утримати.

Звання Герой України присвоєно і лейтенанту Володимиру Сосніну. У червні 2014 року поблизу села Селезньовка під час бою 27 військовослужбовців дістали поранень і, перебуваючи під шквальним вогнем, не могли самостійно покинути місце бою. В.Соснін, ризикуючи власним життям, особисто здійснив евакуацію особового складу з поля бою і надав медичну допомогу. 27 липня 2014 року підрозділ під його керівництвом переміщався для зайняття висоти поблизу н. п. Торез Донецької області, потрапив під мінометний обстріл з боку бойовиків. Офіцер дістав поранення, але продовжив керувати підрозділом. 29 липня його штурмова група взяла під контроль курган Саур-Могила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА