19:49 24.08.2018

Литва залишається вірним другом України на шляху її розвитку як успішної європейської держави

2 хв читати
Литва залишається вірним другом України на шляху її розвитку як успішної європейської держави

Лідери європейських країн продовжують надсилати на адресу президента України Петра Порошенка привітання з 27-ю річницею незалежності України.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави в п'ятницю, президент Литви Даля Грібаускайтє у своєму привітанні зазначила, що український народ продемонстрував усьому світові, що він піклується про свободу і готовий боротися за неї.

"З такими рішучими, сильними і вільними духом громадянами Ваша країна є і буде залишатися вільною. У Литві ми добре пам'ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу і єдність. Я щиро бажаю Вам берегти це і зберігати рішучість на складному, але дуже потрібному шляху реформ. Литовський народ залишається Вашим вірним другом і помічником у справі розвитку України як успішної, незалежної, європейської і демократичної держави на континенті", - сказано в привітанні.

За словами Д.Грібаускайтє, для України важливо продовжувати об'єднувати суспільство заради забезпечення економічного відновлення, процвітання і безпеки населення. "Всі українці мають відчути національний успіх. Це велика відповідальність для майбутнього Вашої держави та звітність перед усіма, хто захищав свободу України, хто встановлював і розвивав її", - зазначила вона.

Президент Литви побажала українцям, щоб національне свято стало проявом єдності та налаштованості на спільну роботу.

У привітанні президента Угорщини Яноша Адера сказано: "Ми послідовно підтримуємо громадян України в усіх зусиллях, яких вони докладають в інтересах захисту територіальної цілісності та суверенітету держави. Ми надаємо великого значення тому, щоб вдалося якомога швидше досягти мирного врегулювання кризи на сході України, і вся Ваша країна могла почати своє просування на шляху безперешкодного, мирного розвитку". За його словами, Угорщина зацікавлена в тому, щоб її сусідом була сильна і демократична Україна.

Українців також привітали президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс, президент Болгарії Румен Радев, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс і президент Фінляндії Саулі Нііністьо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА