07:42 25.08.2018

Обстріл селища Врубівка поблизу Попасної

2 хв читати
Обстріл селища Врубівка поблизу Попасної

Офіцери української сторони СЦКК спільно з представниками Генеральної прокуратури та Національної поліції зафіксували наслідки обстрілу бойовиками з важкої артилерії мирного селища Врубівка на Донбасі, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"У п'ятницю 24 серпня 2018 близько 05.10 з боку ЗС РФ в напрямку Первомайськ - Врубівка здійснено обстріл населеного пункту Врубівка із застосуванням артилерії калібру 152-мм (7 активно-реактивних снарядів)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, матеріали фотофіксації, уламки снарядів і звіти експертів військовослужбовці передали в розпорядження слідчих органів і міжнародних організацій.

Прибувши на місце обстрілу, військовослужбовці виявили зруйнований від прямого попадання снаряда калібру 152-мм житловий будинок на вул.Шкільна (Артема), розділений на дві сім'ї, і місцевого жителя, який помер у швидкій внаслідок отриманих травм.

"Решта членів сім'ї - дружина і двоє дітей, які перебували всередині будинку, не постраждали. Власниця другої частини будинку в момент вибуху перебувала всередині і не постраждала", - відзначили в штабі.

Крім того, в результаті вибуху цього ж снаряда на вул.Лісова, 7 (Жовтнева), вибуховою хвилею і уламками пошкоджено стовпи у дворі, а також вікна і покрівлі сусідніх будинків.

Також наголошується, що снаряди того ж калібру розірвалися на вул.Шкільна між двоповерховими багатоквартирними будинками і на шкільному дворі на вул.Зелена (Радянська).

Один снаряд потрапив у вхідну частину льоху, що знаходиться на території фермерського господарства на околиці села.

На момент проведення фотофіксації на місці події працювали патруль ОБСЄ, представники Національної поліції і Генеральної прокуратури України.

Правоохоронці не виявили боєприпасів, які б не вибухнули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА