12:34 25.08.2018

Чотирьом бойовикам оголошено про підозру в Донецькій області

1 хв читати

Поліцейські встановили місцезнаходження і притягли до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань, які стояли біля витоків окупації міста Слов’янська й Лимана Донецької області, повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України в суботу.

"Цих чоловіків, як і багатьох інших, терористи завербували на початку агресії для роботи на перших блокпостах. Повіривши пропагандистам і з метою підзаробити, навесні 2014 новобранці чергували на незаконних пунктах фільтрації. У масках і без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі та перевіряли громадян ... 30-річний житель Лиманського району чергував на дорозі на в'їзді до свого села, бо агітатори сказали, що населений пункт нібито йдуть захоплювати "бандерівці", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, завербовані, зокрема, шукали українську символіку, яка була приводом відправити людину "на підвал".

"Робота оплачувалася, в найкращому разі, їжею та сигаретами... Побачивши, що його обдурили, чоловік залишив свій пост і повернувся до звичайного життя. Факт участі в бандформуванні ретельно приховував. Проте навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, й тепер колишній учасник НЗФ постане перед судом", - розповіли в МВС.

Згідно з ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) всім чотирьом загрожують 3-8 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА