14:46 25.08.2018

У Києві за два тижні роботи системи велопрокату Bike sharing украли 4 велосипеди

3 хв читати
У Києві за два тижні роботи системи велопрокату Bike sharing украли 4 велосипеди

Чотири зі ста велосипедів упровадженої в Києві в серпні нової системи велопрокату були вкрадені, один із них згодом знайшли на столичному ринку електроніки, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"За два тижні роботи системи велопрокату в Києві було вкрадено 4 велосипеди. Один із них знайшли. Крадії зняли з нього колеса. Зірвали всі механізми та готувалися фарбувати раму. Знайшли веломашину на одному з ринків електроніки столиці", - йдеться в повідомленні.

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що столична влада робитиме все можливе, щоб запобігти викраденню велосипедів системи громадського прокату. "Кожен велосипед облаштований системою GPS, яка дає змогу відстежити, де цей велосипед розташований. Але, на жаль, випадки крадіжок і вандалізму трапляються. В нас іще є люди, які не хочуть жити в цивілізованому місті. І ми з цим боротимемося. Будемо їх привчати. Були й випадки, коли хотіли вкрасти велосипед, але цих людей затримали", - заявив він в ефірі телеканалу "Київ".

За словами мера української столиці, система велопрокату в Києві поки що розрахована на 33 велостанції, а в прокаті перебувають 100 велосипедів. У рамках пілотного проекту першим оператором прокату стала компанія Nextbike, яка працює у 25 країнах світу.

Мер також заявив про плани розвитку велоінфраструктури в Києві, зазначивши, що на багатьох вулицях, де проводиться капітальний ремонт доріг, облаштовуються велодоріжки. "Наше завдання – створити всі умови для велосипедистів. Для того, аби вони почувалися в безпеці. Аби вони також не заважали руху. Нам треба облаштувати багато велодоріжок. Для цього створений окремий підрозділ у Департаменті транспорту. Ми залучили фахівців, активістів, які розробляють систему велопростору. А наше завдання – реалізувати ці плани й очікування, для того, аби пересування велосипедом стало більш масовим у столиці", - наголосив В.Кличко.

Як повідомлялося, 15 серпня в Києві відбулася презентація системи прокату велосипедів - Bike sharing. В.Кличко на презентації заявив, що проект стартує зі 100 велосипедів, а надалі розширюватиметься до кількох тисяч. "Упевнений, що попит буде дуже великий", - зазначив він.

Орендувати велосипед у Києві можна на 33 спеціальних майданчиках, зокрема біля парку Шевченка, біля Золотих воріт, на вул. Хрещатик і на майдані Незалежності. Люди зможуть переміщатися від майданчика до майданчика, користуючись картою в мобільному додатку. Велосипеди будуть обладнані GPS-навігатором і системою дистанційного блокування. Самі велосипеди застраховані, але в момент оренди за них відповідає користувач.

Ціна прокату становить 30 грн за 30 хв. Велосипедом можна користуватися не більше ніж 12 годин на день. Також можна купити місячний абонемент за 199 грн, і кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними. Абонемент на сезон (дев'ять місяців) коштує 899 грн. Якщо велосипед не повертається протягом 12 годин, налічується штраф у розмірі 1 тис. грн.

За словами партнерів проекту компанії NextBike, вартість кожного велосипеда становить 15 тис. грн.

Bike sharing - це система спільного використання велосипедів, а саме система прокату, яка дає змогу орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений у цьому самому місті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА