16:35 25.08.2018

Медведчук заявив, що Сенцов повернеться додому, не назвавши конкретних термінів

3 хв читати
Медведчук заявив, що Сенцов повернеться додому, не назвавши конкретних термінів

Лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук заявив, що український політв'язень у Росії, режисер Олег Сенцов повернеться додому, але не уточнив конкретних термінів.

"Не треба розписуватися за нього, чи буде він (О.Сенцов - ІФ) писати клопотання про помилування. А що такого страшного, якби він його написав, і ми знали точно, що якщо він його напише, то ми зуміємо домовитися з Росією, щоб його звільнили. В чому страх? Нам що, "шашечки чи їхати?" - сказав В.Медведчук в інтерв'ю проекту "Велике інтерв'ю з великим політиком", частину якого оприлюднив у суботу вдень телеканал "112. Україна".

На уточнювальне запитання ведучого, чи приїде О.Сенцов додому, В.Медведчук відповів: "Звісно, приїде".

Водночас політик заявив, що в переговорах про звільнення О.Сенцова зроблено паузу.

"Можу сказати, що я не знаю, хто проводить сьогодні переговори стосовно Сенцова, я їх проводив кілька місяців тому. Й були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні, - я бачу, що ці переговори не проводяться. Що пішло не так? Ось про це поки що краще не говорити. Було прохання президента України такі переговори проводити - і я їх проводив. Минулого року й цього. Наразі зроблено зупинку. Чому? Тому що почалися розборки між уповноваженими з прав людини – Денісовою та Москальковою... Я не вважаю правильним те, як поводиться пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні", - цитує слова В.Медведчука "112. Україна".

Він наголосив, що будь-який тиск на керівництво Росії в питанні звільнення ув'язнених "є контрпродуктивним і ніякої користі не дасть". "Звернення і вимога через міжнародні організації до РФ, на жаль, навряд чи вплинуть. Треба проводити переговори з РФ, треба пропонувати когось взамін, кого Україна може звільнити, щоб звільнити тих, чиєї свободи ми бажаємо, і тих, хто сьогодні перебуває в умовах тримання під вартою в РФ", - резюмував В.Медведчук.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Адміністрації президента Російської Федерації у відповідь на прохання матері О.Сенцова Людмили Сенцової про помилування сина повідомили, що, відповідно до положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації, процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, "в якому він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання".

У свою чергу перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко нагадала, що українського політв'язня у РФ Надію Савченко звільнили свого часу без її особистого прохання про помилування. За її словами, "РФ реалізує сценарій повільного вбивства О.Сенцова", оскільки там знають, що сам він ніколи не напише про помилування.

"Кремлівські нелюди, циніки, вбивці. Путін знає, що Олег ніколи не напише чолобитну. РФ реалізує сценарій повільного вбивства Олега", - написала І.Геращенко, додавши, що ні Ахтем Чийгоз, ні Ільмі Умеров не писали жодних В.Путіну про помилування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА