19:28 25.08.2018

В Одеській області правоохоронці проводять перевірку за фактом загоряння виноградників після заяви винороба Лакарена

2 хв читати
В Одеській області правоохоронці проводять перевірку за фактом загоряння виноградників після заяви винороба Лакарена

Правоохоронці почали перевірку за фактом звернення до Білгород-Дністровського районного відділу поліції жителя села Шабо з заявою про те, що напередодні ввечері невідомі нібито підпалили його виноградники.

Як повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області, на місце події прибула слідчо-оперативна група. Під час огляду встановлено, що територія, на якій сталася пожежа, перебуває за межами населеного пункту. Зовні вона схожа на занедбані виноградники, порослі сухою травою. У деяких місцях виноградника присутні сліди вигорілої сухої трави. При цьому кущі винограду не пошкоджені. Під час огляду місця події сторонніх предметів, пально-мастильних або легкозаймистих речовин не виявлено, підкреслили в поліції.

Подія зареєстрована в установленому законом порядку. Перевірка триває.

Як повідомлялося, раніше французький винороб Крістоф Лакарен (Christophe Lacarin), який мешкає в Одеській області, заявив про підпал його виноградників. "Учора пізно ввечері - кримінальний підпал моїх виноградників. Вже 20 га згоріло", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Згідно оперативному зведення про надзвичайні ситуації на сайті Головного управління ДСНС в Одеській області, пожеж на сільськогосподарських угіддях за останню добу не зафіксовано. "Протягом доби пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України в Одеській області здійснили 39 виїздів на ліквідацію загорання сухої трави, очерету та сміття загальною площею 15,2 га", - наголошується на сайті відомства.

Як повідомлялося, на початку грудня 2016 року винороб обвинуватив місцевих жителів у знищенні 11 га виноградників. У свою чергу жителі села стверджували, що К.Лакарен захопив ці землі незаконно.

Після конфлікту влітку 2017 року поліція заявляла, що винороб не може надати жодного документа на земельну ділянку, через яку виник конфлікт.

До цього К.Лакарен в Facebook заявляв, що місцеві жителі за допомогою бульдозерів знищили виноградник, який він купив і яким опікувався "всі ці роки". Бізнесмен зажадав від поліції і влади України захистити права французьких інвесторів в Україні.

У січні 2017 року К.Лакарен повідомив, що один з місцевих жителів вистрілив в його собаку з рушниці, коли вона перебувала у дворі винороба. Тоді ж він зажадав від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана забезпечити йому безпеку і захист "від варварів". Пізніше поліцейські склали адміністративний протокол стосовно 32-річного жителя с.Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області, який поранив собаку французького винороба, захищаючись від її нападу.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА